Zoeken
  • Merenwijk Magazine

Presentatie Merenwijk Magazine

Zaterdag 25 september was het dan eindelijk zo ver. ‘Ons’ Merenwijk Magazine is tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel gepresenteerd. ‘Dit blad is prachtig. Ik ga het bewaren’ aldus een bewoner.


Rond half vier in de middag stroomt het pleintje voor het pop-up museum langzaam vol. Belangstellenden, sponsoren, donateurs en de bewoners die geportretteerd zijn wachten in spanning af. De champagneglazen worden alvast klaargezet. Wijkagent Sjaak Caspers vermaakt ons met Amerikaanse muziek.


Om vier uur opent Fleur Spijker, wethouder duurzaamheid, de feestelijke bijeenkomst. Ze is opgegroeid in de wijk en memoreert de rust, het groen en de veilige sfeer waarin ze is opgegroeid. Daarna is het de beurt aan Lars van Nieuwkoop. Hij is manager bij van der Vorm Vastgoed en steekt de ondernemers uit de Kopermolen, die mede hebben bijgedragen aan het magazine, een hart onder de riem. ´Jullie staan elke dag weer klaar voor alle Merenwijkers´.


De officiële onthulling volgt. Alom wordt er geklapt en gejuicht. De campagneglazen klinken. Razendsnel worden de magazines uitgedeeld onder de belangstellenden. Er wordt driftig gebladerd, op zoek naar het eigen artikel of dat over een bekende. Iedereen op het plein kent wel iemand die geporteerd is in het magazine.


De eerste reacties zijn lovend. Oud-bakker Christiaan de Witt, die met maar liefst vier pagina’s in het magazine staat, raakt een beetje geëmotioneerd bij het zien van zijn artikel. ‘Het is prachtig. Echt. Ik ga het thuis rustig bekijken’.

De komende dagen zullen ruim dertig vrijwilligers de magazines huis-aan-huis bezorgen in de wijk. Iedereen die een extra exemplaar wil hebben kan vanaf maandag 27 september terecht bij de Primera in de Kopermolen. Voor €7,95 is het magazine daar te verkrijgen.


25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven