Zoeken
  • Merenwijk Magazine

`Een circustent in de wijk´


Op 12 mei 1970 werd de eerste paal geslagen voor wat later de Merenwijk zou worden. De eerste flats die werden opgeleverd waren de Condorhorst en de Arendshorst. Hierna volgden al snel de overige ‘Horsten’. Als wij bewoners uit die tijd spreken valt één ding op. Men heeft het over de flats, niet over de wijk. Een bewoner zegt hierover: ‘Je kunt het je nu niet meer voorstellen maar er wás helemaal geen wijk. Waar nu het winkelcentrum staat, hield de wereld op. Daar begon een soort maanlandschap’.


Een andere bewoner zegt hierover: ‘De hele wijk moest nog gebouwd worden, dat heeft jaren geduurd. Wij gingen met het gezin vaak wandelen door de wijk. Dan gingen we kijken of er weer nieuwe huizen bijgekomen waren’.


Merenwijkbewoner Ton van Dijk stuurde ons onderstaande foto. Hij zegt over deze foto: ‘Lange tijd waren er noodwinkels op de plek waar nu de Kopermolen ligt. Ernaast lag een groot parkeerterrein. Dit terrein is gebruikt als een soort evenemententerrein. Er zijn kermissen geweest en een circus’.


Een circus? Heeft er een circus gestaan in de Merenwijk?


Het is een foto uit begin jaren tachtig. Op de voorgrond zie de je de tent in aanbouw, rechts zie je de trailers en caravans van de circusartiesten.


We zijn heel benieuwd. Zijn er Merenwijkers die dit circus hebben bezocht? Zijn er foto´s van? Reacties zien wij heel graag tegemoet!


145 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven